Aquamarijn blauw

*** Aquamarijn blauw ***

Oorbelletjes Joyceline hebben een prachtige aquamarijn blauwe swarovski druppel.
Deze zachte kleur blauw staat altijd en overal.
Klassiek – jeans – voorjaar – sportief – feest – zomer – blij !!
Nu in mijn webshop in de collectie :
‘Small Sensations’:

 


‘Joyceline’
****************************************
Algemene informatie

Aquamarijn kan kleurloos, blauw, groenachtig tot groen en geelachtig van kleur zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans en behoort tot de beryl-groep.

 

Werking

Aquamarijn heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het helpt je in the flow komen en in het moment leven. Het bevordert communicatie en kennisoverdracht en helpt bij het goed verwoorden van ideeën en concepten en ondersteunt hierdoor bij spreken in het openbaar of bij het voor de klas staan. Het is een goede steen om te dragen als zaken afgerond moeten worden, want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor een heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn is heel geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid. Fysiek werkt de steen verkoelend, brengt balans in het hormoonstelsel en stimuleert groei. Het heeft een positieve werking op de keel, klieren, schildklier, hypofyse, ogen, het gebit en de kaak. Aquamarijn kan verlichtend werken bij hoesten en bronchitis, huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis en bij ontstekingen aan de voorhoofds- en bijholtes. Tenslotte kan het de vochtbalans herstellen, vermindert het stressgerelateerde darmklachten en kalmeert het overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën (met name hooikoorts) en auto-immuunziekten.

Beryl

Beryl behoort tot de groep edelstenen en komt voor in verschillende vormen. Het wordt vooral aangetroffen en gewonnen in Zuid-Amerika, Afrika en Pakistan. Beryl is een kleurloos mineraal, dat door onzuiverheden een kleur krijgt. De naam van het oorspronkelijke mineraal beryl (of beril) verandert bij elke kleur. Zo wordt de blauwe variant ‘aquamarijn’ genoemd, naar het water van de zee. Aquamarijn is weer onder te verdelen van licht- tot donkerblauw en komt ook voor in turkoois. Voor elke verschillende kleur beryl bestaan verschillende lichte en donkere kleuren.

Geschiedenis van Beryl

Elke berylsoort heeft een eigen geschiedenis. Zo staat de blauwe beryl (aquamarijn) bekend als ‘de koning van de edelstenen’. De steen heeft een prachtige helderheid en blauwe tint en wordt veel toegepast in colliers en ringen. De geschiedenis van groene beryl (smaragd) gaat tot wel 5000 jaar terug. De Mesopotamiërs (het huidige Irak) handelden er al volop mee. De smaragd was in Egypte ook erg populair bij Cleopatra en behoort tot een van de meest waardevolle edelstenen in de wereld. Cleopatra droeg weelderige sieraden, voorzien van smaragden en liet verschillende objecten ermee versieren. Ze gaf de elite graag smaragden met haar beeltenis erin gesneden cadeau.

De naam Beryl verklaard

De oorspronkelijke naam beryl of ‘beril’, is afgeleid van het woord ‘Beryllos’ in het Oudgrieks. Letterlijk te vertalen als ‘blauwgroene steen’. In de middeleeuwen is beryl gebruikt om de eerste lenzen en brillenglazen van te vervaardigen. Door het materiaal te slijpen, kon een bepaalde sterkte worden bepaald en de gezichtsscherpte worden verbeterd. Leuk feit: het Nederlandse woord ‘bril’ is van beril afgeleid.

Bronnen:
edelstenenenmineralen.nl
zilver.nl

 

 

TERUG